Urška Bizjak

MLADINSKI ODSEK PD IDRIJA

Za začetek organiziranega dela z mladimi štejemo ustanovitev Mladinskega odseka (MO) Planinskega društva Idrija v šolskem letu 1956/57. Od takrat dalje naš odsek deluje neprekinjeno. Veliko mladih si je v tej organizaciji pridobilo osnovno, pa tudi poglobljeno védenje, znanje in izkušnje o gibanju in preživetju v naravi.
MO je in še vedno omogoča vključevanje v planinske dejavnosti učencem osnovnih šol v Idriji, Sp. Idriji in Godoviču, dijakom srednjih šol, malčkom v vrtcih in seveda tudi študentom. Odsek je vedno deloval močno povezan s samim Planinskim društvom.
Delovanje MO je bilo vedno več ali manj uspešno, kar je potrdila okolica, saj je odsek prejel mnoga priznanja in seveda tudi posamezniki, ki so v njem delovali.
Izvajamo razne izlete in pohode ter organiziramo razna izobraževanja, tekmovanja in družabno-zabavna srečanja. Take dejavnosti so: tabori, planinska šola, srečanja mladih planincev, akcije CICIBAN PLANINEC ter sodelujemo na različnih proslavah.
Sodelujemo tudi z ostalimi mladinskimi odseki posoške pokrajine.
MO bo tudi v bodoče deloval po svojih najboljših močeh in poskušal predstaviti gorski svet mladim v čim lepši luči!

Lep planinski pozdrav in srečno!

Mladinski odsek

eXTReMe Tracker

Vsebina:
Idrijsko-cerkljanska planinska pot
Domov , Prvih 100 let , Koča na hleviških planinah , Kontakti , Fotografije . Članki , Mladinski , Alpinistični odsek , Izletniški , Markacijski odsek ,