KOČA NA HLEVIŠKI PLANINI

Za omenjeno kočo skrbi Planinsko društvo Idrija. Zgrajena je bila pred 50 leti s prostovoljnim delom zagnanih Idrijčanov - ljubiteljev planin, pod vodstvom takratnega predsednika PD, Janeza Jerama.

Hleviška koča Pred petimi leti se je začela temeljita obnova koče. Najprej je bilo nujno zamenjati strešno kritino, saj je stara že puščala. Sledila je obnova kuhinje, ki ni več ustrezala današnjim predpisom za delovanje. Zamenjane so bile vse vodovodne in odtočne ter elektro napeljave. Sledil je drugi del obnove, to je zgornjih prostorov. Urejeni sta dve manjši in dve večji sobi za prenočevanje. Koča je dobila tudi nov zunanji omet, tako da je lepo obnovljena dočakala 50-letnico otvoritve, ki je bila 19.06.2005.
Seveda se delo pri koči s to obletnico ni končalo. Najprej bomo morali posrbeti za stalno oskrbo z vodo, saj obstoječi vir usiha. Potrebno bo zamenjati dotrajani leseni pod v pritličnih sobah. V izdelavi so nove lesene klopi in mize za pred kočo, .....

Lega:

Koča je odprta ob konKoča stoji na 818 m nadmorske višine.Ima 19 postelj v treh sobah in 10 skupnih ležišč.
Iz Idrije do nje vodita dve markirani poti Slovenske planinske transverzale in sicer po Lovski poti ali čez Taler in Kodrov rovt. Obe potekata večinoma po gozdu in sta približno enako dolgi - dobra ura zmerne hoje. Pot lahko nadaljujete po Planinski transverzali naprej proti Vojskemu, Golakom, Čavnu, oziroma Črnemu Vrhu, Javorniku, .... cu tedna in sicer od 16. ure v petek, do 19. ure v nedeljo in ob praznikih.
Za morebitne druge informacije lahko pokličete oskrbnika koče na telefonski številki:
Ržek Majda 051 644 405
Ržek Gorazd 041 705 812

e_naslov koče na Hlevišah: koca.hlevise@gmail.com


Vabljeni! 
     

eXTReMe Tracker

Vsebina:
Idrijsko-cerkljanska planinska pot
Domov , Prvih 100 let , Koča na hleviških planinah , Kontakti , Fotografije . Članki , Mladinski , Alpinistični odsek , Izletniški , Markacijski odsek ,